Utbrenthet

 

Bruker du mer krefter enn det du har til rådighet, vil kreftene du har reduseres.

Varer dette over tilstrekkelig lang nok tid, uten at du henter deg inn igjen,

vil tilgjengelige krefter reduseres så mye at du blir utbrent.

 

 

Definisjon

Utbrenthet er en tilstand man kommer i ved å drive så rovdrift på kroppen at alle krefter mer eller mindre er brukt opp, og kroppen er ute av stand til å hente seg inn igjen uten langvarig restitusjon og andre nødvendige tiltak. Det varierer hvilke tiltak det bør settes i gang. Vi har online-foredrag om de vanligste utfordringene som utbrente står overfor perfeksjonisme, lav selvfølelse, dårlig samvittighet, grensesetting, for høye krav m.m.

 

Symptomer og faser

Man blir ikke utbrent over natten. På vei mot utbrenthet kommer gradvis flere symptomer på at man sliter seg ut. Selv om disse er personavhengige, kommer grunnsymptomene i en bestemt rekkefølge knyttet til fasene en går igjennom før man blir utbrent. Lær mer om fasene i online-foredragene "Utbrenthet og kronisk stress" og "Når hjernen blir påvirket".

 

Diagnose

Utbrenthet er ikke en egen diagnose. Blir man sykmeldt av tilstanden, står det derfor noe annet på sykmeldingen.

 

Neste (Hva er utbrenthet?) >

 

Er stresscoaching noe for deg?

”Når jeg ble utbrent, var det fra et tidlig tidspunkt viktig for meg å jobbe strukturert for å bli frisk. Gjennom coachingen med Linn fikk jeg helt fra starten klare retningslinjer og konkrete tiltak som ga rask effekt.

Linn har et godt utviklet opplegg med gode tiltak for å få igjen overskuddet, redusere belastningen til et nivå man tåler, og samtidig etablere et vern mot fremtidig stress og utbrenthet. Hun er flink til å tilpasse tiltakene slik at de passer hver enkelt, og hun har en god balanse mellom motivering for aktivitet og å holde igjen hvis man ønsker for mye for tidlig.

For meg har dette opplegget vært helt avgjørende for å kunne komme tilbake i arbeid og for å få tilbake helsen. Jeg kan på det sterkeste anbefale hennes tjenester.”

Vibeke

 

Anbefaling av online-foredragene:

”Har hverdagen blitt uoverkommelig med mye stress, slitenhet eller kanskje til og med utmattelse?? Har du fått bekreftet fra lege at du er utbrent eller har stressrelatert utmattelse??

Jeg har fått en helt annen forståelse for mine utfordringer i hverdagen etter at jeg meldte meg på webinarene (online-foredragene) om stress og utbrenthet hos Linn Anette Solberg. For meg har det hjulpet MASSE å være med på webinarene og lese heftet om utbrenthet”.

Vivi


Meld deg på vårt nyhetsbrev og få faktaarket "Utbrenthet" gratis

Din e-mailadresse:


 

Joomla templates by a4joomla