Forebygging i bedrifter

Bedrifter som tidligere ikke har fokusert på utbrenthet, bør sette i gang med strakstiltak. Når tiltakene er veletablerte, bør en strategiplan utarbeides for langsiktig forebygging av utbrenthet.

 

Strakstiltak:

    • for lettere å oppdage utbrenthet, bør ledere og ansatte lære om utbrenthet og symptomene
  • Handlingsplan for tiltak ved utbrenthet


Strategiplan og mer langsiktige tiltak:

Ikke sett i gang med for mange tiltak. Start med de som antageligvis har størst forebyggende effekt i bedriften, og fokusere på disse i en periode.

Private forhold og personlighet kan også bidra til utbrenthet. Men personrettede tiltak, som for eksempel stressmestringskurs, har vanligvis kun kortvarig forebyggende effekt. For langvarig forebygging må tiltak på bedriftsnivå gjennomføres.
 

Neste (Bevisstgjøring) >

 


”Tusen takk for et veldig informativt og interessant foredrag om stressmestring. Det var mye god tilbakemelding både da vi var der og i ettertid. Ditt foredrag anbefales til å åpne sinnet for hvilke reaksjoner kroppen kan gi ved for mye stress og belastninger. Tankevekkende var det! Tusen takk for at du ga så mye av deg sjøl.”
PEFO - Personellforbundet

”Vi benyttet Linn Anette Solberg i forbindelse med våre regionsamlinger høsten 2010. Ca 120 byggmestere over hele landet fikk høre om faresignaler ved stress. Linn Anette kan absolutt anbefales. Mest oppsiktsvekkende er nettopp at hun som har utdannelse innen stress, selv ignorerte faresignalene og gikk på en skikkelig smell. Godt eksempel på at det går an å hente seg inn igjen. Mange av våre medlemmer fikk noe å tenke på.”
Mesterhus

”Foredragene har vært en flott bevisstgjøring i min prosess. Du er kjempe¬dyktig, er inspirerende og har så masse god kunnskap synes jeg. Du byr på deg selv på en fin måte og det blir en god balanse mellom egne erfaringer og det faglige. Du er kunnskapsrik, ydmyk, lydhør og god å formidle. Du gjør en viktig og god jobb, Linn.”
Hanne, deltaker på foredragsserien ”Få energien tilbake”

”Når jeg ble utbrent, var det fra et tidlig tidspunkt viktig for meg å jobbe strukturert for å bli frisk. Gjennom coachingen med Linn fikk jeg helt fra starten klare retningslinjer og konkrete tiltak som ga rask effekt. Linn har et godt utviklet opplegg med gode tiltak for å få igjen overskuddet, redusere belastningen til et nivå man tåler, og samtidig etablere et vern mot fremtidig stress og utbrenthet. Hun er flink til å tilpasse tiltakene slik at de passer hver enkelt, og hun har en god balanse mellom motivering for aktivitet og å holde igjen hvis man ønsker for mye for tidlig. For meg har dette opplegget vært helt avgjørende for å kunne komme tilbake i arbeid og for å få tilbake helsen. Jeg kan på det sterkeste anbefale hennes tjenester.”
Vibeke, tidligere klient

Joomla templates by a4joomla